Politika privatnosti

U Čilipediji stavljamo veliki naglasak na održavanje povjerenja i sigurnosti registriranih članova i posjetitelja na našoj mrežnoj stranici te pretplatnika na naš newsletter. U nastavku možete pronaći informacije kako Čilipedija kao kontroler podataka (u daljnjem tekstu Kontroler podataka) postupa s prikupljenim podacima posjetitelja ili pretplatnika na newsletter.

Upotreba i prikupljanje osobnih podataka

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez da nam kažete tko ste i bez otkrivanja bilo kakvih informacija o sebi. Ako, međutim, koristite našu web stranicu za objavu članaka i komentara ili za druge aktivnosti koje podrazumijevaju registraciju korisnika, od vas će se tražiti da dostavite određene podatke kao što su podatci za kontakt. Pohranjivat ćemo te podatke i držati ih na računalu ili na drugi način.

Možemo koristiti informacije koje dostavite:

  • Za prijavu na našu web stranicu i upravljanje.
  • Za procjenu i analizu, npr. analizu marketinga, kako bismo mogli pregledati, razvijati i poboljšati naše usluge.

Ako ne želite da na taj način koristimo podatke ili da Vaše podatke proslijedimo trećim stranama u marketinške svrhe, označite relevantni okvir koji se nalazi na obrascu na kojemu prikupljamo Vaše podatke.

Možemo proslijediti Vaše osobne podatke trećim stranama ako smo to dužni učiniti prema zakonu kako bismo bili u skladu s pravnim obvezama.

Kolačići (Cookies)

Neki od naših kolačića koriste se za jednostavno prikupljanje informacija o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu i ove vrste kolačića prikupljaju podatke anonimno.

Kod postupka prijave koji se odnosi na registrirane članove, također koristimo kolačiće za pohranu osobnih podataka o registraciji, tako da ih ne biste morali ponovno unositi tijekom sljedećih posjeta.

Pravila o kolačićima na web stranicama nedavno su promijenjena. Ako vam se ne sviđa upotreba kolačića, možete onemogućiti kolačiće na računalu promjenom postavki u izborniku ili opcija u pregledniku. Možete postaviti svoj preglednik da odbije ili blokira kolačiće ili da vam kažete kada web stranica pokušava staviti kolačić na računalo. Također možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na tvrdom disku računala. Međutim, imajte na umu da ukoliko izbrišete i blokirate sve kolačiće s naše web stranice, dijelovi web stranice neće raditi. To je zato što su neki od kolačića koje koristimo neophodni za rad web stranice. Isto tako, možda nećete moći koristiti neke proizvode i usluge na drugim web stranicama bez kolačića.

Da biste saznali više o kolačićima, uključujući uvid u kolačiće i kako ih izbrisati i upravljati njima, posjetite www.allaboutcookies.org.

Ako ne želite prihvatiti kolačiće s naše web stranice, molimo da ju odmah napustite, a zatim izbrišete i blokirate sve kolačiće s ove web stranice. Alternativno, možete otkazati primanje informacija od nas putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Sigurnost

Nastojimo poduzeti sve razumne korake kako bi zaštitili vaše osobne podatke. Međutim, ne možemo jamčiti sigurnost podataka koje objavite na internetu i nećemo biti odgovorni za bilo kakvo kršenje sigurnosti, osim ako je to zbog naše nepažnje ili namjerne zadane postavke.

Vaša prava

Imate pravo tražiti sljedeće od Čilipedije, a to su Prava subjekta podataka:

  1. Pravo pristupa - zatražiti pristup vašim osobnim podacima i informacije o načinu na koji ih obrađujemo
  2. Pravo na ispravak - izmjenu osobnih podataka ako su netočni ili nepotpuni
  3. Pravo na brisanje (poznato i kao Pravo na zaborav) - da se vaši osobni podaci nepovratno brišu iz svih naših sustava. Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  4. Pravo na ograničenje obrade - ograničavanje obrade vaših osobnih podataka
  5. Pravo na prijenos podataka - za elektroničko premještanje, kopiranje ili prijenos osobnih podataka u standardni oblik
  6. Pravo na prigovor - prigovor na obradu vaših osobnih podataka
  7. Pravo na povlačenje suglasnosti – korisnik ima pravo na povlačenje bilo koje suglasnosti na obradu osobnih podataka.

Svi zahtjevi trebaju biti poslani na našu e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ispis