chili plodovi

Što je Čilipedija?

Ukratko, Čilipedija je blog posvećen čili papričicama. Ja sam Brana i ovdje ću pisati o svemu onom što sam naučio i što ću tek naučiti o uzgoju čili papričica, njihovoj preradi, kuhanju umaka i o svemu ostalom vezanom za čili.

Iza ovog bloga stoji velika strast prema čiliju i ljutoj hrani i temelji se isključivo na osobnom iskustvu, te ne može poslužiti kao stručna literatura za uzgoj čilija ili kuhanje hrane. Ali nadam se da će zaljubljenici u čili pronaći nešto korisno u mom piskaranju, i da će oni koji se dvoume dobiti poticaj da se upuste u avanturu uzgoja.

Zašto naziv "Čilipedija"?

"Čilipedija" bi otprilike bio skraćeni naziv za čili enciklopediju, što je u skladu s primarnim ciljem ovog bloga, a to je da okupi zajednicu ljubitelja čilija i postane početna stanica za uzgajivače, ali i sve koji vole ljuto. Obzirom da se za čili u svijetu uglavnom koriste izrazi "Chilli", "Chili" i "Chile", očito je da naziv "Čilipedija" ima i zadatak pokazati kojem govornom području je blog namijenjen. Osim toga, u planu je da se u sklopu bloga napravi i baza sorti čili papričica koja će se svakodnevno dopunjavati i rasti.

Što ćete ovdje pronaći?

Bit će ovdje recepata, tutorijala o uzgoju, "uradi sam" projekata, recenzija umaka, testiranja opreme za uzgoj, novosti iz svijeta čilija i još puno toga. Pretplatite se na novosti u okviru na desnoj strani, da na vrijeme saznate kad se ovdje nešto bitno događa.

Sve kritike, komentare, pitanja i prijedloge šaljite na email, bit će mi drago da čujem vaše mišljenje.